Testrapport Vogue Carry 2

Dit model is al zeer geruime tijd uit productie, mogelijk dat je hem tweedehands kan kopen.

Vogue Carry 2
De Carry 2 van Vogue - actieradius 50 km, zeven versnellingen

Deze elektrische bakfiets heeft een naafversnelling en heeft zeven versnellingen. Door de gesloten kettingkast is het onderhoud van de ketting nihil. Deze elektrische fiets weegt samen met de accu 90 kg. Fietsen in deze categorie wegen tussen de 18.4 en 90 kilogram met een gemiddeld gewicht van: 20,6 kilogram. Vogue heeft de Carry 2 in 2020 geïntroduceerd. De voorvork en zadelpen zijn vast uitgevoerd. Voor bevindt zicht een schijfrem, de achterrem is een rollerbrake rem.

Bij de Carry 2 heeft men gebruikt gemaakt van een Lithium ion (Li-ion) accu. Dat is een accusoort die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in vrijwel alle moderne elektrische fietsen wordt gebruikt. De accu is wel wat duurder dan de vroeger veel gebruikte Nikkel Metaalhydride accu maar biedt vele voordelen. Zo is de levensduur veel langer, de accucapaciteit is veel groter (bij gelijkblijvend gewicht) en heeft een zeer lage zelfontlading.

De accu heeft een capaciteit van 481 Wh (36 Volt - 13 Ah). Bij deze fiets bevindt zich de accu onder de bagagedrager. Je kan de accu heel eenvoudig uitnemen, vooral in de winter is dat heel handig.

De elektromotor bevindt zich in het midden van de fiets en is aangesloten op de trapas. De fiets biedt vijf trapondersteuningsstanden waarmee je kan instellen hoeveel hulp je krijgt van de elektromotor tijdens het fietsen.

Een trapkracht en rotatiesensor bepaalt de hoeveelheid trapondersteuning deze fiets geeft. Dat is een veel betere en natuurlijkere techniek dan elektrische fietsen met alleen een rotatiesensor. De hoeveelheid trapkracht wordt namelijk niet bepaald doordat je fiets maar wordt rekening gehouden hoeveel kracht op de pedalen gezet wordt. Hoe meer kracht je uitoefent hoe meer de elektromotor je daarbij helpt. De verhouding tussen jouw inzet en die van de elektromotor blijft dus constant.

Onder ideale omstandigheden zou volgens Vogue een actieradius van 50 km bereikt kunnen worden Dat is dan wel met de lichtste trapondersteuningsstand. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische bakfiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­