Testrapport Vogue Two wheel carry

Sinds geruime tijd is dit model uit productie, tweedehands worden ze nog wel aangeboden.

Vogue Two wheel carry
De Two wheel carry van Vogue - actieradius 50 km, zeven versnellingen

Deze bakfiets is uitgevoerd met een naafversnelling met zeven versnellingen en een gesloten kettingkast, dat is dus zeer onderhoudsvriendelijk. De Two wheel carry weegt, inclusief de accu van 3 kg, totaal 90 kg. De adviesprijs voor deze fiets is 2149 euro. De Two wheel carry wordt sinds 2017 door Vogue gemaakt. De fiets heeft geen vering in de voorvork en zadelpen. Voor de remmen is zowel voor als achter een rollerbrake rem toegepast.

Bij deze fiets heeft men gekozen voor een Lithium ion (Li-ion) accu. Dat is een accusoort die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in haast alle moderne elektrische fietsen gebruikt wordt. Dit type accu heeft het voordeel van een grotere accucapaciteit, lange levensduur en heeft een lage zelfontlading. Hierdoor hoef je niet de fiets tussendoor opladen als je hem een tijdje niet gebruikt.

De Two wheel carry is voorzien van een accu met 480 Wh (36 Volt - 13 Ah). Bij deze fiets bevindt zich de accu onder de bagagedrager. Je kan de accu heel eenvoudig uitnemen, vooral in de winter is dat heel handig. Het laden van een volledig ontladen accu neemt ongeveer 7 uur in beslag.

De elektromotor bevindt zich in het midden van de fiets en is aangesloten op de trapas. De motor heeft een koppel van 80 Nm, dit koppel bepaalt de maximale kracht van de motor, hoe hoger dit koppel, hoe groter de kracht. Met de vijf trapondersteuningsstanden, die je kan instellen via een knopje op je stuur, bepaal je hoe licht de fiets rijdt. Je bepaalt daarmee de verhouding tussen de energie die jij in het fietsen moet steken en de hulp die je van de elektromotor krijgt.

Dit model is voorzien van een trapkracht en rotatiesensor. Deze meet niet alleen hoe snel je de trappers ronddraait maar ook hoeveel kracht je uitoefent op je pedalen. Deze informatie wordt door het motormanagement gebruikt om de trapondersteuning van de motor te bepalen. De combinatie van rotatie- en trapkrachtsensoren is een ideale combinatie die je meestal alleen in de wat duurdere elektrische fiets modellen aantreft. Deze combinatie van sensoren garandeert de meest gelijkmatige trapondersteuning.

Onder ideale omstandigheden zou volgens Vogue een actieradius van 50 km bereikt kunnen worden Dat is dan wel met de lichtste trapondersteuningsstand. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.

Opmerkingen

Extra's: Bagagedrager met snelbinder, huif met extra ramen, 1 bankjes voor 2 zitplaatsen, veiligheidsgordels

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische bakfiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­