Testrapport Vogue Carry

Dit uit 2017 stammende model wordt al lang niet meer gemaakt. Op marktplaats wordt dit model soms aangeboden.

Vogue Carry
De Carry van Vogue - actieradius 50 km, zeven versnellingen

De Carry is een elektrische bakfiets met een naafversnelling met zeven versnellingen. Onderhoud van de ketting is nihil omdat deze goed beschermd is door de gesloten kettingkast. Het gewicht van de fiets is 90 kg, dat is inclusief 3 kg van de accu. De gesuggereerde verkoopprijs die Vogue aangeeft is 2199 euro. De Carry wordt sinds 2017 door Vogue gemaakt. De voorvork en zadelpen zijn vast uitgevoerd. De voorwielrem is van het type schijfrem, de achterrem is een rollerbrake rem.

In deze fiets wordt een Lithium ion (Li-ion) accu gebruikt als krachtbron. Dat is een accutype die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en de Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in de meeste elektrische fietsen wordt toegepast. Dit type accu gaat lang mee, kent een lage zelfontlading en heeft meer capaciteit per kilogram.

De accucapaciteit bedraagt 480 Wh (36 Volt - 13 Ah). De accu zit boven het achterwiel als onderdeel van de bagagedrager. De accu is bij dit model uitneembaar. Dat is vooral heel nuttig in de winter. Daarnaast behoeft dit niet een verlengsnoer. Het volledig laden van de accu kost ongeveer 7 uur.

De elektromotor bevindt zich in het midden van de fiets en is aangesloten op de trapas. De elektromotor beschikt over een koppel van 80 Nm, dit koppel bepaalt de kracht die de motor kan leveren, hoe groter het koppel, hoe meer kracht. De fiets kent vijf trapondersteuningsstanden.

Deze fiets heeft een trapkracht en rotatiesensor. Die leveren de meest natuurlijke ondersteuning tijdens het fietsen. Deze sensoren meten niet alleen hoe snel je de trappers ronddraait maar ook de kracht die je uitoefent op de pedalen. Deze sensorinformatie wordt naar het motormanagement gestuurd die daarmee de beste hoeveelheid trapondersteuning van de elektromotor bepaalt. De combinatie van rotatie- en trapkrachtsensoren is een ideale combinatie die je meestal alleen in de duurdere elektrische fiets modellen aantreft. Deze combinatie van sensors garandeert de meest gelijkmatige trapondersteuning.

Onder ideale omstandigheden zou volgens Vogue een actieradius van 50 km bereikt kunnen worden Dat is dan wel met de lichtste trapondersteuningsstand. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.

Deze bakfiets beschikt over "Walk Assist". Deze helpt je om je fiets zachtjes in beweging te zetten terwijl je er nog naast loopt.

Opmerkingen

Extra's: Bagagedrager met snelbinder, regenhuif met extra ramen, 2 bankjes voor 4 zitplaatsen, veiligheidsgordels

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische bakfiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­ >testrapport Carry

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is, alleen je te informeren.

ik heb het gelezen