Testrapport Twade T-2001

Deze elektrische fiets wordt door Twade al lang niet meer gemaakt. Tweedehands worden ze nog wel te koop aangeboden.

Twade T-2001
De T-2001 van Twade - actieradius 65 km, vierentwintig versnellingen

Dit is een hybride elektrische fiets dus geschikt voor stadsritten maar ook het lange afstandsritten. Hij beschikt over een halfopen kettingkast waardoor je regelmatig aandacht moet schenken aan de ketting. De T-2001 heeft vierentwintig versnellingen. Deze fiets weegt, samen met de accu van kg, totaal 22.8 kg. De adviesprijs voor deze fiets is 2999 euro. De T-2001 wordt sinds 2011 door Twade gemaakt. De fiets is geveerd op de voorvork en de zadelpen. Voor de remmen is zowel voor als achter een hydraulische velgrem toegepast.

De T-2001 is voorzien van een accu met 234 Wh (36 Volt - 6 Ah). Bij deze fiets bevindt zich de accu onder de bagagedrager. De accu is eenvoudig uitneembaar, dat is handig als je de fiets op de fietsdrager moet plaatsen, want de accu haal je van te voren even uit de fiets. Een ander gemak hiervan is dat je vrij bent om de accu op te laden waar je wilt. Je haalt de accu uit de fiets, loopt naar ieder willekeurig stopcontact (denk aan onderweg) en je kan de accu van nieuwe energie voorzien. Een uitneembare accu is ook ideaal voor in de winter. Want een accu laad je het best op bij kamertemperatuur. Het volledig laden van de accu kost ongeveer 3 uur.

Doordat gekozen is voor een elektromotor in het voorwiel wordt een betere voor/achter gewichtsverdeling bereikt. De fiets kent drie trapondersteuningsstanden.

Twade geeft voor de actieradius een maximale afstand op van 65 km. Die waarde geldt in de meest optimale omstandigheden en de lichtste trapondersteuning.

Gezien de geleverde accu van 234 Wh is voor deze Twade T-2001 een actieradius van 43 km te verwachten. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­