Testrapport Trek Valencia plus

Deze elektrische fiets wordt door Trek al lang niet meer gemaakt. Tweedehands worden ze nog wel te koop aangeboden.

Trek Valencia plus
De Valencia plus van Trek - actieradius 70 km, vierentwintig versnellingen

Deze elektrische fiets heeft vierentwintig versnellingen en een open kettingkast en bij uitstek geschikt voor het maken van heerlijk toertochten. Deze elektrische fiets heeft een gewicht van 22,4 kg, als je de accu verwijdert scheelt dat 2,8 kg. De gesuggereerde verkoopprijs die Trek aangeeft is 1899 euro. Trek heeft de Valencia plus in 2010 geïntroduceerd. De fiets heeft geen vering in de voorvork en zadelpen. Voor de remmen is zowel voor als achter een schijfrem toegepast.

In deze fiets wordt een Lithium ion (Li-ion) accu gebruikt als krachtbron. Dat is een accutype die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en de Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in de meeste elektrische fietsen wordt toegepast. Dit type accu gaat lang mee, kent een lage zelfontlading en heeft meer capaciteit per kilogram.

De Valencia plus is voorzien van een accu met 260 Wh (41 Volt - 6 Ah). Bij deze fiets bevindt zich de accu onder de bagagedrager. Wanneer je de fiets op je fietsdrager zal moeten tillen zal je het prettig vinden dat je bij deze fiets de accu van te voren uit de fiets kan halen. Die leg je dan in je auto en achteraf wanneer je de fiets weer van de fietsdrager haalt plaats je de accu weer terug.

Dat de accu uitneembaar is biedt ook een voordeel dat je allen de accu en niet de hele fiets naar een stopcontact moet brengen. Vooral onderweg bij wat langere fietstochtjes die iets te veel van je accu vergen, is het prettig om tussendoor even een stopcontact op te zoeken. Wanneer je in de winter met deze fiets wilt rijden heeft deze uitneembare accu ook een voordeel. Want opladen kan het best bij kamertemperatuur plaatsvinden.

De elektromotor bevindt zich in het achterwiel. De fiets kent vier trapondersteuningsstanden.

De actieradius is volgens opgave van Trek maximaal 70 km. Dat is uiteraard in de lichtste trapondersteuningsstand en onder ideale omstandigheden.

Uitgaande van de vuistregel van een actieradius die een vijfde tot zesde deel is van de accucapaciteit, en bij deze elektrische fiets een accu van 260 Wh wordt geleverd, is het beter om uit te gaan van een actieradius van 47 km voor deze Trek Valencia plus. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


Foutje of aanvulling? Gebruik het reactieformulier.

nieuws

home­ >testrapport Valencia plus

contact   voorwaarden   disclaimer   privacybeleid   over ons  
wij gebruiken cookies
dat accepteer ik
meer informatie
;