Testrapport Stromer ST5 LTD

Sinds geruime tijd is dit model uit productie, tweedehands worden ze nog wel aangeboden.

Stromer ST5 LTD
De ST5 LTD van Stromer - actieradius 180 km, elf versnellingen

Met een open kettingkast en elf versnellingen is deze elektrische fiets vooral voor diegene die lekkere toertochten wil maken. In de brochure van Stromer wordt dit model aangeboden voor een adviesprijs van 11428 euro. Deze elektrische fiets wordt sinds 2021 door Stromer gemaakt. Zowel de voorvork als het zadel is voorzien van vering voor optimaal comfort. Zowel voor als achter zit een schijfrem.

Bij de ST5 LTD heeft men gebruikt gemaakt van een Lithium ion (Li-ion) accu. Dat is een accusoort die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in vrijwel alle moderne elektrische fietsen wordt gebruikt. De accu is wel wat duurder dan de vroeger veel gebruikte Nikkel Metaalhydride accu maar biedt vele voordelen. Zo is de levensduur veel langer, de accucapaciteit is veel groter (bij gelijkblijvend gewicht) en heeft een zeer lage zelfontlading.

De accu heeft een capaciteit van 983 Wh. De accu is eenvoudig uitneembaar, dat is handig als je de fiets op de fietsdrager moet plaatsen, want de accu haal je van te voren even uit de fiets. Een ander gemak hiervan is dat je vrij bent om de accu op te laden waar je wilt. Je haalt de accu uit de fiets, loopt naar ieder willekeurig stopcontact (denk aan onderweg) en je kan de accu van nieuwe energie voorzien. Een uitneembare accu is ook ideaal voor in de winter. Want een accu laad je het best op bij kamertemperatuur. Een volledig ontladen accu wordt in ongeveer 5,5 uur weer volledig geladen.

De elektromotor bevindt zich in het achterwiel. De elektromotor heeft een koppel van 48 Nm, hoe groter het koppel, hoe groter de trekkracht van de elektromotor.

Onder ideale omstandigheden zou volgens Stromer een actieradius van 180 km bereikt kunnen worden Dat is dan wel met de lichtste trapondersteuningsstand.

Rekening houdend met de bij deze fiets geleverde accu van 983 Wh, is een gemiddelde actieradius van 179 km meer realistisch voor deze Stromer ST5 LTD. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.

Opmerkingen

Fiets is configureerbaar tijdens bestellen: met/zonder vering, kleur en dergelijke

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­