Testrapport Stromer Stromer ST1

Sinds geruime tijd is dit model uit productie, tweedehands worden ze nog wel aangeboden.

Stromer Stromer ST1
De Stromer ST1 van Stromer - actieradius 100 km, negen versnellingen

De Stromer ST1 is een elektrischefiets in aparte klasse. De fiets wordt in kleine aantallen gebouwd en is voor grote delen aanpasbaar op de wens van de koper. Dat begint al met de kleur van het frame. Je kan kiezen voor een vaste of verende voorvork. Voor de versnellingen laat Stromer je kiezen uit een 9 Shimano Sora derailleur versnelling of een Shimano Sora met 27 versnellingen die dus drie voorbladen heeft. Standaard wordt de ST1 geleverd met een open kettingkast maar als optie is een broekbescherming verkrijgbaar waardoor de kettingkast van het half-open type wordt.

IN HET KORT
Fabrikant:
Model:
Gewicht:
Accucapaciteit
Versnellingen
Kettingkast
Voorvering
Zadelvering
Voorrem
Achterrem
Stromer
ST1
26 kg
396 Wh of 522 Wh
9 of 27 versnellingen
open
voorvork
vast
schijfrem
schijfrem

Stromer levert drie basismodellen met daarin drie verschillende elektromotoren. De "Mountain 25" wordt geleverd met een 250 Watt elektromotor en kan levert ondersteuning tot 25 km/u waardoor deze uitvoering als een gewone fiets gezien wordt. De "Mountain 33" heeft een 500 Watt elektromotor en kan een snelheid bereiken tot 33 km/u. De "Power48" uitvoering kan een snelheid bereiken tot 45 km/u maar daar moet je zelf wel flink voor trappen.

Standaard wordt een 396 Wh Li-Ion accu meegeleverd. Tegen een meerprijs kan een 522 Wh accu geleverd worden waardoor de actieradius flink wordt vergroot.

uitneembare accustromer st1

De accu is netjes weggewerkt in de voorbuis van het frame. Voor de remmen is gekozen voor de zeer luxe Magura MT2 schijfremmen. De elektromotor wordt bestuurd door een motormanagementsysteem die informatie krijgt van een trapkrachtsensor waardoor de meest natuurlijke wijze van tranpondersteuning wordt geboden.

De Stromer ST1 kent vier ondersteuningstanden: eco, city, tour en power die via het duidelijke bedieningspaneel ingesteld kunnen worden. De actieradius wordt door Stromer gesteld op 40 tot 100 km afhankelijk van de mate van trapondersteuning en fietsomstandigheden. De Stromer ST1 beschikt over een regeneratief remsysteem waardoor een groot deel van de remenergie omgezet wordt in elektriciteit en daarmee de accu weer oplaad wat een postieve uitwerking heeft op de actieradius.

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­