Testrapport Popal Cangoo Groovy-E

Dit model is uit het assortiment van Popal, omdat dit nog niet zo lang geleden is zal je hem nog wel aantreffen bij fietsenwinkels.

Popal Cangoo Groovy-E
De Cangoo Groovy-E van Popal - actieradius 80 km, zes versnellingen

Deze bakfiets is uitgevoerd met derailleur met zes versnellingen en een halfopen kettingkast en heeft daardoor wel wat aandacht nodig zoals het af en toe schoonmakene en smeren van de ketting. Op de website van Popal vonden wij een adviesprijs van 2799 euro. In 2022 heeft Popal de Cangoo Groovy-E geïntroduceerd. De fiets heeft een vaste voorvork en zadelpen. Zowel de voor- als achterrem is een schijfrem.

In deze fiets wordt een Lithium ion (Li-ion) accu gebruikt als krachtbron. Dat is een accutype die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en de Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in de meeste elektrische fietsen wordt toegepast. Dit type accu gaat lang mee, kent een lage zelfontlading en heeft meer capaciteit per kilogram.

De accu heeft een capaciteit van 470 Wh (36 Volt - 13 Ah). De accu is bij deze elektrische fiets geplaatst boven het achterwiel. Net als bij de meeste moderne elektrische fietsen is de de accu uitneembaar. Dat is vooral heel nuttig in de winter wanneer je actieradius beperkt wordt.

De elektromotor bevindt zich in het achterwiel.

Dit model is voorzien van een rotatiesensor. Deze meet hoe snel of langzaam je trapt. Deze informatie wordt door het motormanagement gebruikt om de trapondersteuning van de motor te bepalen. Een rotatiesensor is een eenvoudige maar veelgebruikte methode voor het bepalen van de trapondersteuning. Duurdere elektrische fiets modellen hebben naast een rotatiesensor ook een trapkrachtsensor.

De actieradius is volgens opgave van Popal maximaal 80 km. Dat is uiteraard in de lichtste trapondersteuningsstand en onder ideale omstandigheden. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische bakfiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.

nieuws

home­ >testrapport Cangoo Groovy-E

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen