Testrapport Pegasus E-Salerno

Deze elektrische fiets wordt door Pegasus al lang niet meer gemaakt. Tweedehands worden ze nog wel te koop aangeboden.

Pegasus E-Salerno
De E-Salerno van Pegasus - actieradius km, zeven versnellingen

De adviesprijs voor deze fiets is 1399 euro. In 2016 heeft Pegasus de E-Salerno geïntroduceerd. De fiets voorzien van een verende voorvork, het zadel is niet geveerd. Pegasus heeft gekozen voor een rollerbrake rem zowel voor als achter.

In deze fiets wordt een Lithium ion (Li-ion) accu gebruikt als krachtbron. Dat is een accutype die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en de Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in de meeste elektrische fietsen wordt toegepast. Dit type accu gaat lang mee, kent een lage zelfontlading en heeft meer capaciteit per kilogram.

De E-Salerno heeft een accu van 360 Wh (36 Volt - 10 Ah). De accu zit boven het achterwiel als onderdeel van de bagagedrager. De accu kan eenvoudig verwijderd worden wat prettig is bij het op- en aftillen van de fiets op de fietsendrager. Daarnaast is het heel fijn dat je zelf kan bepalen waar je de accu kan opladen. Je hoeft niet de hele fiets naar het stopcontact te slepen, maar alleen de accu. Dat is niet alleen tijdens de fietstocht prettig, als je de accu onderweg nog even een klein beetje wilt opladen, maar ook ideaal voor in de winter. Want een accu kan je het best bij kamertemperatuur opladen.

De elektromotor is in het voorwiel geplaatst wat een positieve bijdrage levert aan de gewichtsverdeling van deze fiets. De fiets biedt trapondersteuningsstanden waarmee je kan instellen hoeveel hulp je krijgt van de elektromotor tijdens het fietsen.

Pegasus geeft geen actieradius op voor deze ebike, maar gezien de accu met een capaciteit van 360 Wh lijkt een actieradius van 65 kilometer een realistische waarde.

Opmerkingen

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­