Testrapport Lovens Explorer 65

Sinds geruime tijd is dit model uit productie, tweedehands worden ze nog wel aangeboden.

Lovens Explorer 65
De Explorer 65 van Lovens - actieradius 56 km, vijf versnellingen

Op deze elektrische bakfiets tref je vijf versnellingen aan en is voorzien van een halfopen kettingkast. De gesuggereerde verkoopprijs die Lovens aangeeft is 5599 euro. Lovens heeft de Explorer 65 in 2021 geïntroduceerd. De voorvork van deze fiets is verend uitgevoerd, het zadel moet echter zonder doen. Lovens heeft gekozen voor een schijfrem zowel voor als achter.

Lovens heeft voor een Lithium ion (Li-ion) accu gekozen als energiebron. Deze Li-Ion accu is een veel toegepaste accu die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in de meeste hedendaagse elektrische fietsen wordt gebruikt. Deze accu is wel wat duurder dan de traditionele Ni-Mh accu maar heeft wel veel voordelen. De levensduur is een stuk langer, de accucapaciteit is groter (bij hetzelfde gewicht) en heeft een zeer lage zelfontlading.

De Explorer 65 heeft een accu van 400 Wh (36 Volt - 11 Ah). Net als bij de meeste moderne elektrische fietsen is de de accu uitneembaar. Dat is vooral heel nuttig in de winter wanneer je actieradius beperkt wordt. Een volledig ontladen accu wordt in ongeveer 3,5 uur weer volledig geladen.

De elektromotor bevindt zich in het midden van de fiets en is aangesloten op de trapas. De motor heeft een koppel van 65 Nm wat een eenheid is van kracht die de elektromotor kan geven (hoger is krachtiger). In welke mate je trapondersteuning krijgt, dus hoeveel kracht de elektromotor jou levert, is instelbaar op het stuur waarbij je kan kiezen uit vier trapondersteuningsstanden.

In deze fiets is een trapkracht en rotatiesensor verwerkt. Die geven een veel natuurlijkere trapondersteuning dat fietsen met alleen een rotatiesensor. Wanneer je wegfietst zal meteen door de trapkrachtsensor geconstateerd worden dat je begonnen bent met fietsen en zal meteen de juiste trapondersteuning gegeven worden die hoort bij de hoeveelheid kracht die je op de pedalen uitoefent. Deze sensortechniek tref je meestal aan bij de betere elektrische fietsen.

Onder ideale omstandigheden zou volgens Lovens een actieradius van 56 km bereikt kunnen worden Dat is dan wel met de lichtste trapondersteuningsstand. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.

Deze bakfiets beschikt over "Walk Assist". Deze helpt je om je fiets zachtjes in beweging te zetten terwijl je er nog naast loopt.

Opmerkingen

Opties: luxe beschermhoes, dagrijverlichting, MaxiCosi adapterset, voorbankje, Melia peuterschaal, fietsstoeladapter en regenhuif. Tevens is optioneel een gps-protect beschikbaar waardoor je altijd weet waar je bakfiets staat, ook na diefstal. Via een app op je telefoon kan je bij diefstal de fiets blokkeren. Ook leverbaar met Enviolo automatische versnelling

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische bakfiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­