Testrapport Koga Tesla RE

Deze elektrische fiets wordt door Koga al lang niet meer gemaakt. Tweedehands worden ze nog wel te koop aangeboden.

Koga Tesla RE
De Tesla RE van Koga - actieradius 55 km, eenentwintig versnellingen

Deze hybride fiets is uitgevoerd met een halfopen kettingkast en met eenentwintig versnellingen is hij bij uitstek geschikt voor de grotere toertochten. Het gewicht samen met de accu bedraagt 27.7 kg waarvan kg voor de accu. De fiets heeft een adviesprijs van 2899 euro. In 2010 heeft Koga de Tesla RE geïntroduceerd. De fiets is geveerd op de voorvork en de zadelpen. Zowel voor als achter zit een velgrem.

In deze fiets wordt een Lithium ion (Li-ion) accu gebruikt als krachtbron. Dat is een accutype die samen met de Lithium Polymeer (LiPo) en de Lithium ijzer fosfaat (LiFe) accu in de meeste elektrische fietsen wordt toegepast. Dit type accu gaat lang mee, kent een lage zelfontlading en heeft meer capaciteit per kilogram.

De accu heeft een capaciteit van 240 Wh. De accu zit boven het achterwiel als onderdeel van de bagagedrager. De accu kan eenvoudig verwijderd worden wat prettig is bij het op- en aftillen van de fiets op de fietsendrager. Daarnaast is het heel fijn dat je zelf kan bepalen waar je de accu kan opladen. Je hoeft niet de hele fiets naar het stopcontact te slepen, maar alleen de accu. Dat is niet alleen tijdens de fietstocht prettig, als je de accu onderweg nog even een klein beetje wilt opladen, maar ook ideaal voor in de winter. Want een accu kan je het best bij kamertemperatuur opladen. In ongeveer 5 uur wordt een lege accu weer volledig geladen.

De elektromotor bevindt zich in het achterwiel. De fiets kent drie trapondersteuningsstanden.

Onder ideale omstandigheden zou volgens Koga een actieradius van 55 km bereikt kunnen worden Dat is dan wel met de lichtste trapondersteuningsstand.

Rekening houdend met de bij deze fiets geleverde accu van 240 Wh, is een gemiddelde actieradius van 44 km meer realistisch voor deze Koga Tesla RE. In het artikel wat is de actieradius van een elektrische fiets? wordt uitgelegd dat de werkelijke actieradius nooit met zekerheid te bepalen is omdat dit van vele factoren afhankelijk is.

Opmerkingen

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­