Testrapport Cube Cargo Sport Dual Hybrid 1000

Dit model wordt niet meer gemaakt. Mogelijk zullen fietsenwinkels deze nog wel op voorraad hebben.

Cube Cargo Sport Dual Hybrid 1000
De Cargo Sport Dual Hybrid 1000 van Cube, tien versnellingen

De Cargo Sport Dual Hybrid 1000 is een elektrische bakfiets met een derailleur met tien versnellingen. Door de derailleur heeft deze een open kettingkast en moet dus regelmatig schoongemaakt en gesmeerd worden. Het gewicht van de fiets is 49.5 kg, dat is inclusief 5.2 kg van de accu. In 2023 heeft Cube de Cargo Sport Dual Hybrid 1000 geïntroduceerd. De voorvork en zadelpen zijn vast uitgevoerd. Zowel voor als achter zit een schijfrem.

Deze fiets is voorzien van een Lithium ion (Li-ion) accu. Die heeft, samen met de LiPo en LiFe accu's een aantal prettige eigenschappen zoals een lange levensduur, hij is niet groot en niet heel zwaar in vergelijking met vele andere accutypen. Daarnaast is de zelfontlading vrij laag. Wanneer je de fiets een paar weken niet hebt gebruikt hoef je hem niet eerst op te laden voor gebruik.

De accucapaciteit bedraagt 500 Wh (36 Volt - 27 Ah). De accu is bij dit model uitneembaar. Dat is vooral heel nuttig in de winter. Daarnaast behoeft dit niet een verlengsnoer. Een volledig ontladen accu wordt in ongeveer 9 uur weer volledig geladen.

De elektromotor bevindt zich in het midden van de fiets en is aangesloten op de trapas. De motor bezit een koppel van 85 Nm, deze waarde bepaalt hoe sterk de motor is, hoe hoger het koppel, hoe sterker de motor. In welke mate je trapondersteuning krijgt, dus hoeveel kracht de elektromotor jou levert, is instelbaar op het stuur waarbij je kan kiezen uit vier trapondersteuningsstanden.

In deze fiets is een trapkracht en rotatiesensor verwerkt. Die geven een veel natuurlijkere trapondersteuning dat fietsen met alleen een rotatiesensor. Wanneer je wegfietst zal meteen door de trapkrachtsensor geconstateerd worden dat je begonnen bent met fietsen en zal meteen de juiste trapondersteuning gegeven worden die hoort bij de hoeveelheid kracht die je op de pedalen uitoefent. Deze sensortechniek tref je meestal aan bij de betere elektrische fietsen.

Cube geeft geen actieradius op voor deze ebike, maar gezien de accu met een capaciteit van 500 Wh lijkt een actieradius van 91 kilometer een realistische waarde.

De standaard meegeleverde "Walk Assist" functie is ideaal. Wanneer je naast je fiets staat en je activeert deze loophulp functie, dan zal hij je fiets voorzichtig in beweging zetten.

Verder lezen

Ben je op zoek naar een nieuwe elektrische bakfiets? Kijk dan op deze pagina waar we alle wetenswaardigheden over elektrische fietsen hebben verzameld. Wellicht ook handig: de kieswijzer waarmee je zelf de beste elektrische fiets kiest.


nieuws

home­