Elektrische fietsen nieuws2019

elektrisch fiets nieuws mei 2019

Zeer kleine middenmotor van Comp Drives

comp drives c19 midmotor

De markt van middenmotors krijgt steeds meer spelers, en dat is goed nieuws voor de consument, er valt dan meer te kiezen. Wat uiterlijk betreft lijken echter alle middenmotoren wel heel veel op elkaar. Dat geldt niet voor de C19 midden motor van Comp Drives. Deze middenmotor is zo klein dat hij wel lijkt te passen in de onderbuis (buis van stuur naar trapas) van het frame. Dat is niet echt zo, de motor is toch wel iets dikker als een doorsnee onderbuis, maar als deze wat ruimter wordt gemaakt valt deze middenmotor haast niet op.

De motor heeft een koppel van 60 Nm en wordt geleverd in een 36 Volt en een 42 Volt versie. Beiden hebben een vermogen van 250 Watt dus geschikt voor de standaard ebikes. Opvallend is de lage Q-factor van minimaal 160 mm, dat is de afstand die zit tussen de crank armen (waar de pedalen aan vastzitten).

Comp Drives gaat op 4 september 2019 deze C19 motor formeel introduceren tijdens de Eurobike show, leveringen worden verwacht in het tweede kwartaal van 2020.


elektrisch fiets nieuws april 2019

Ebike verkoop 2018 overtreft normale fietsen

ebike van dutch-id

De verkoop van ebikes is in Nederland gestegen tot 40% van het totaal aantal verkochte fietsen. Daarmee is de ebike de meest verkochte type fiets. Traditionele stadfietsen hadden in 2018 nog een aandeel van 34% en hybride fietsen namen 4% van de het totaal in. Verdere stijging van het ebike aandeel lijkt zeer wel mogelijk. Steeds meer scholieren gebruiken ebikes en ook het woon-werkverkeer wat last heeft van files stimuleert de verkoop van ebikes.


elektrisch fiets nieuws maart 2019

Gocycle GX: revolutionaire vouwfiets

gocycle vouwfiets model gx

Wellicht is het woord revolutionair in de kop iets overdreven, maar vriend en vijand zijn het over eens dat de ontwerper van deze vouwfiets grenzen heeft verlegd.

Alleer eerst is dit een vouwfiets, daar is niet iets heel speciaal mee. Maar wat opvalt is dat de wielen niet in een vork vastzitten maar aan één punt zijn opgehangen. Dat is niet zomaar, daar is voor gekozen omdat óók de wielen verwijderbaar zijn. In een handomdraai. Met drie hendels rond de naaf van het wiel haal je in een handomdraai het wiel los. Dat maakt de vouwfiets nog compacter. Dan de elektromotor. Waar zit die? In het voorwiel? In het achterwiel of bij de trapas? Richard Thorpe, de ontwerper van deze vouwfiets heeft een elektromotor in het voorwiel én het achterwiel weten te verbergen. Zo is ook de accu totaal aan het oog onttrokken, die zit namelijk in de voorbuis tussen trappers en stuurbuis en kan je er uithalen als je de fiets opvouwt. Met de accu van 300 Wh kan je circa 65 kilometer overbruggen. Het totale gewicht is 20,3 kg. De vouwfiets is aan de achterzijde geveerd. Voor zo'n 3000 euro kan je de nieuwe eigenaar zijn van dit mooie ontwerp. Meer details in onze review.


elektrisch fiets nieuws februari 2019

E-Bike Xperience, ebikes zelf testen

logo ebike xperience

In de Jaarbeurs in Utrecht wordt van 1 tot en met 3 maart de E-bike xperience gehouden. Dit is een beurs waar fabrikanten hun ebikes tonen, je voorlichten, maar kan je vooral ebikes stuk voor stuk proberen. Daarvoor is in de hallen een groot testparcour uitgezet. Zelfs een apart testparcour voor de speedbikes waar je snelheden tot 45 km/u kan behalen. De kosten voor de kaartjes zijn in de voorverkoop € 12,50.

foto met twee fietsers die ebike uittesten op testparcour en in de jaarbeurs rijden

elektrisch fiets nieuws januari 2019

Rivel introduceert ebike met AEG ComfortDrive middenmotor

aeg comfortdrive middenmotor voor rivel ebikes
AEG ComfortDrive middenmotor

Rivel, een fietsfabrikant met een rijke historie, introduceert de Pike, een ebike waarin zij een AEG ComfortDrive middenmotor als krachtbron in zetten. Deze middenmotor werkt samen met een trapkrachtsensor voor een heel natuurlijke trapondersteuningsbeleving. De motor biedt een enorm koppel van 100 Nm.

De Pike is de eerste ebike van Rivel die uitgevoerd is met een AEG ComfortDrive middenmotor. De Pike is een stoere urban ebike met open kettingkast, Shimano Deore derailleurversnelling met tien versnellingen en hydraulische schijfremmen van Shimano. De accu is eenvoudig uitneembaar heeft een capaciteit van 576 Wh en heeft vijf trapondersteuningsniveaus.Verder lezen

Meer nieuwsartikelen tref je aan in het nieuws archief.

nieuws

home­ >nieuws

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen