Elektrische fietsen nieuws2018

elektrisch fiets nieuws november 2018

Qwic stapt over op TDCM motor

nieuwe tdcm achterwielmotor voor de qwic ebikes
TDCM achterwielmotor

Qwic gebruikte in haar performance serie ebikes met een achterwielmotor tot op heden een in eigen beheer geproduceerde motor. De nieuwe 2019 modellen met achterwielmotor zullen echter voorzien worden van TDCM achterwielmotororen. Deze motoren worden gemaakt door TDCM die ook levert aan andere gerenormeerde merken zoals Stromer en Kleve.

Daarnaast zullen deze nieuwe modellen uitgerust zijn met een verstelbare stuurpen, een wat langer spatbord en een MIK bagagedrager waar vele merken tassen op passen zoals de AGU, Basil, Racktime en Ortlieb.


elektrisch fiets nieuws augustus 2018

Retrofit: Copenhagen wheel van Superpedestrian maakt van fiets een ebike

copenhagen wheel ebikes
Copenhagen wheel

Een normale fiets in een handomdraai ombouwen tot ebike wenst natuurlijk iedereen. Maar vaak gaat dit gepaard veel moeite en tijd en zijn overal snoertjes zichtbaar, het blijft vaak een rommeltje. Superpedestrian beweert dat het ombouwen een fluitje van een cent geworden is.

Superpedestrian heeft een achterwiel ontworpen waar alles reeds inzit. De accu, de motor, de besturing en draadloze communicatie. Het idee is heel simpel, verwijder je achterwiel, plaats het Copenhagen wheel daarvoor terug en leg je ketting opnieuw over het tandwiel.

De communicatie verloopt via je smartphone, maar die heb je in principe alleen maar nodig voor het aanzetten en instellen. Het wiel is voorzien van een 280 Wh accu en 250 W elektromotor. De actieradius bedraagt zo'n 50 kilometer.

Natuurlijk heeft ook deze oplossing zijn nadelen. Het grootste struikelblok is de prijs, je moet er 1750 euro voor neertellen. Daarnaast is er alleen een 26 en 29 inch versie beschikbaar. Of er een 28 inch versie komt, en die is juist gebruikelijk in Europa, dat is onzeker. Het Copenhagen wheel weegt 7,5 kg en dat is best veel wat er dan aan de achterkant bijkomt.


elektrisch fiets nieuws juni 2018

Nieuwe Giant middenmotor SyncDrive Life

nieuwe giant syncdrive life middenmotor
Giant's nieuwe SyncDrive life middenmotor

Giant heeft een nieuwe middenmotor, de SyncDrive Life. Deze nieuwe middenmotor heeft een maximaal koppel van 60 Nm. De gebruiker kan kiezen uit vijf verschillende trapondersteuningsniveaus. De hoogste ondersteuningsstand levert 300% ondersteuning op.

Naast zelf de keuze maken tussen de verschillende ondersteuningstanden kan je ook kiezen voor de auto stand. Dan wordt aan de hand van snelheid, trapfrequentie, trapkracht, motorsnelheid en hellingshoek de beste ondersteuningstand gekozen.

Giant meldt dat deze middenmotor nog stiller is dan de voorgaande modellen. Net als de vorige motoren worden deze gemaakt met Yamaha technologie.

Deze nieuwe motor vormt inmiddels de stuwende kracht in de modellen Grant Tour+, Prime E+ 1 GTS, Prime E+ 1 LDS, Prime E+ 2 GTS en Prime E+ 2 LDS.


elektrisch fiets nieuws mei 2018

Shimano Steps nieuwe middenmotor E6100

shimano steps E6100 middenmotor
shimano steps E6100 middenmotor met 20% meer actieradius

Shimano heeft een nieuwe ebike middenmotor aangekondigd, de Shimano Steps E6100. De fabrikant geeft aan dat de motorconstructie stijver is geworden, het gewicht is ten opzicht van de vorige middenmotor met 7% afgenomen. De belangrijkste verschillen zijn echter dat de afstand tussen de pedalen is afgenomen, je voeten staan dus dicht bijelkaar, de motor met zijn 60 Nm 20% meer kracht levert dan zijn voorganger (de E6000). Helemaal interessant is dat het redement van deze motor 20% hoger is t.o.v. zijn voorganger en dit vertaalt zich in een 20% grotere actieradius.

Deze E6100 motor zal gebruikt worden door de bekende grote ebike-merken die in het najaar op de markt komen.

Shimano levert deze nieuwe motor met een 418 of 504 Wh accu waarbij de actieradius op maximaal 180 kilometer komt.

Shimano kan deze motor tevens leveren met een automatische naaf versnelling met vijf versnellingen en is volgens Shimano beter bestand tegen de grote krachten die bij een ebike op de versnelling staan.


elektrisch fiets nieuws maart 2018

verwijderbare middenstang mannenframe Sparta M8B ebike

verwijderbare middenstang van sparta ebike
verwijderbare middenstang, Sparta M8B ebike

Wat moet je tegenwoordig als moderne man? Een ebike kopen met een middenstang of een laag instapmodel. We vermijden expres hier de term dames-model, dat ligt nog al gevoelig bij de mannen. Want laten we wel wezen mannen, dat ding is eigenlijk reuze onhandig. Het opstappen gaat lastig, het afstappen gaat lastig en een hardhandig contact tussen de mannelijke berijder en de stang blijft menigeen nog lang herinneren.

Ook uw scribent is over op zo'n laag instapmodel. Heel prettig en ik voel me echt niet "minder", ik denk dat sommige jaloers naar me kijken, "zo die durft" en als tweede gedachte "ik zou ook wel willen maar durf het nog niet".

Zo'n laag instapmodel is inderdaad fijn, tuurlijk het frame wordt iets minder stijf, maar dat valt reuze mee. Een minpuntje hebben we wel ontdekt, als man kon je de fiets, als je afgestapt was, "in positie houden" doordat de middenstang tussen je benen zat. Bij zo'n laag instapmodel valt de fiets meteen om als je met beide handen iets anders doet dan de fiets vasthouden. Bijvoorbeeld als je een hekje moet open doen. Dat is inderdaad best even wennen, maar alles went.

Voor de twijfelaars: een verwijderbare middenstang

Bij Sparta zit een heel creatieve geest, je moet er maar op komen, die heeft bedacht om een heren ebike uit te voeren met een middenstang die je naar behoefte kan aanbrengen of verwijderen.

Wellicht dat we ons sterk vergissen, maar we vermoeden dat weinig mannen hier op zitten te wachten. Of je moet niets weten van een lage-instapper of je hebt de knop omgezet en hebt je voorgenomen om de volgende fiets in de laag-instap versie te kopen. Dit model met verwijderbare middenstang is voor de super-twijfelaar. Tuurlijk zijn die er. Voor die heren: kijk eens om naar de Sparta M8B. Of wellicht moeten we zeggen: heren, gedraag je nou eens als een vent en kies voor zo'n handig laag instapmodel.


elektrisch fiets nieuws februari 2018

Nog geen 15 kg en toch een ebike, de Ampler Curt

ampler curt ebike

Wanneer je op zoek bent naar een héle lichte ebike dan heeft het merk Ampler wat voor je. Ampler is een bedrijf in Estland en levert verschillende ebikes, waarvan we hier de Curt belichten. Laten we gelijk maar met het sensationele beginnen, het gewicht van de ebike is slechts 14,1 kg, dat is enorm licht.

De ebike krijgt zijn energie uit een onzichtbaar weggewerkte accu die zich in het frame bevindt en heeft een capaciteit van 336 Wh. De accu laat zich in 2,5 uur volledig opladen. De motor is behoorlijk klein en zit in de naaf van het achterwiel. De ebike is uitgevoerd met schijfremmen maar zonder versnellingen. Je kan ook een versie bestellen met een derailleur met 10 versnellingen en dan moet je 275 euro extra neertellen. De basisprijs van deze ebike is 2490 euro en bestellen doe je via de site van Ampler.

De actieradius ligt gemiddeld op 70 km en via je smartphone kan je instellingen maken op de ebike.Verder lezen

Meer nieuwsartikelen tref je aan in het nieuws archief.

nieuws

home­ >nieuws

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen