Elektrische fietsen nieuws2014
elektrisch fiets nieuws december 2014

falter e8.8 ebike
Falter E8.8 met Shimano Steps middenmotor

Falter E8.8 met Shimano Steps middenmotor

Falter, een Duitse fietsfabrikant, heeft de primeur wat betreft het integreren van de nieuwe Shimano STEPS middenmotor in haar fiets. De Falter E8.8 (wat een creatieve naam overigens) heeft de complete set van Shimano geïntegreerd in haar elektrische fiets. Naast de steps middenmotor ook de accu, de crank, het voortandwiel, de versterkte ketting en de speciaal voor de steps middenmotor ontwikkelde elektronische versnelling Di2 die acht versnellingen heeft. De Shimano steps heeft drie ondersteuningsstanden en wordt bediend met een eenvoudig bedieningspaneeltje. De Falter E8.8 wordt in Nederland verkocht door bembikes.

elektrisch fiets nieuws november 2014

piaggio ebike
Lekker afwijkend ebike ontwerp van Piaggio

Piaggio gaat elektrische fietsen maken

Het bekende Italiaanse merk Piaggio heeft besloten om ook elektrische fietsen te gaan produceren. Piaggio pakt de fiets anders aan en bewandelt niet de gebaande paden. Zo is de elektromotor en het motormanagement in eigen beheer ontwikkeld.

Het achterwiel wordt niet door een ketting aangedreven maar met een tandriem. Voor de versnelling heeft men gekozen voor een traploze versnelling van NuVinci. De motor wordt geleverd in 250 en 350 Watt uitvoeringen en de Li-ion accu heeft een capaciteit van 400 Wh. Het uiterlijk is lekker afwijkend Italiaans. De productie zal volgend jaar starten en de nieuwe elektrische fiets heeft ook nog geen naam. We weten nog niet of deze elektrische fiets een warm onthaal zal krijgen bij de woon-werk-fietsers gezien de afwezigheid van spatborden


sparta e-speed nuvinci
Sparta E-speed NuVinci

Sparta introduceert nieuwe high speed pedelec "E-Speed NuVinci"

Aan het nog beperkte assortiment speed pedelecs, elektrische fietsen die sneller kunnen rijden dan 25 km/u, is een nieuwe fiets toegevoegd, de Sparta E-Speed NuVinci. De opvallendste kenmerken van deze speed pedelec zijn de gesloten kettingkast, dus te gebruiken als normale "stadsfiets" en niet is voorzien van een derailleur maar een heel erg bij een speed pedelec passende traploze versnelling van NuVinci en een Bosch Performance line middenmotor. Deze middenmotor heeft, in tegenstelling tot de andere Bosch middenmotoren, een zeer hoog koppel van 60 Nm en heeft een vermogen van 350 Watt terwijl de standaard elektrische fietsen maar wettelijk tot 250 Watt mogen gaan. Deze speed pedelec kan snelheden bereiken tot 45 km/u maar dan moet je wel flink doortrappen. Lees verder de recensie Sparta E-speed NuVinci.

elektrisch fiets nieuws oktoberber 2014

gazelle ultimate c1i hyrbrid m
Gazelle Ultimate C1i Hybrid M

Gazelle ontvangt met twee elektrische fietsen een GIO erkenning

Prijzen winnen is altijd leuk. Gazelle zal dus in haar nopjes zijn nadat ze de erkenning heeft gekregen van "Goed Industrieel Ontwerp" (GIO) voor de Gazelle Ultimate C1i Hybrid M en de Gazelle Orange C8 Hybrid M. Opvallend is dat in beide gevallen het een elektrische fiets betreft met een middenmotor. De Ultimate C1i Hybrid M heeft een Bosch middenmotor en is een fiets met gesloten kettingkast en 8 versnellingen met Magura HS-11 hydraulische velgremmen. De Orange C8 Hybrid M heeft een Impulse middenmotor met een gesloten kettingkast en heeft ook de door vele geprezen Magura HS-11 hydraulische velgremmen.

elektrisch fiets nieuws september 2014

gazelle impuls model 2015
model 2015 met accu onder bagagedrager

Gazelle impuls model 2015 met accu onder bagagedrager

Gazelle heeft op haar dealerdag bekend gemaakt dat bij de 2015 modellen van de Gazelle Impuls serie, de elektrische fiets met daarin een zelf ontwikkelde middenmotor, de accu verplaatst wordt van de zitbuis naar de bagagedrager. Een aanpassing was naar onze mening hard nodig. De accu die bij de 2014 modellen werd geleverd paste niet bij de fiets. Die twee hoorden duidelijk niet bij elkaar. De ronding die in de accu zit loopt niet gelijk met de ronding in het spatbord. De Gazelle Impuls modellen hebben een "shift sensor" techniek. Deze zorgt dat de berijder kan blijven doortrappen terwijl geschakeld wordt. Normaal gesproken is dat geen goed idee en moet je even inhouden met trappen tijdens het schakelen. Doe je dat niet dan zullen de tandwielen onnodig hard slijten.

elektrisch fiets nieuws augustus 2014

gazelle met panasonic motor in voorwiel
nieuwe Panasonic motor in voorwiel

Gazelle Orange en Chamonix met nieuwe Panasonic voorwielmotor

De 2015 modellen van de Gazelle Orange en Chamonix met een voorwielmotor (aangeduid in het modelnummer met een F van Front motor) zullen uitgevoerd worden met een vernieuwde Panasonic voorwielmotor.

Gazelle noemt niet hele specifieke voordelen ten opzichte van de vorige voorwielmotoren. Wel wordt vermeldt dat de motoren vooral stil en een goede vrijloop hebben (weinig wrijving als je fietst zonder motor, bijvoorbeeld als de accu op is). De bediening/display is ook aangepast. Standaard zijn de modellen voorzien van walk-assist en hebben drie trapondersteuningsniveaus te weten: eco, normaal en sport.


volkskrant logo

Volkskrant: "Fietsende snelheidsduivels aan banden"

In de Volkskrant van 8 augustus schrijft Sander Heijne een artikel over "scheurende elektrische fietsen" die menig lezer onnodig en onterecht op het verkeerde been zet door achterwege te laten dat het hier om een zeer speciale categorie fietsen gaat, de (high) speed pedelec of speed ebike en dat is jammer.

Een zeer kleine groep Nederlanders is bekend met het fenomeen van de (high) speed pedelec. Dat is een speciale elektrische fiets die snelheden tot 45 km/u kan bereiken. Dat is dus totaal iets anders als de "elektrische fiets" die op dit moment razend populair is. Een doorsnee lezer van de Volkskrant zal de speed pedelec hoogstwaarschijnlijk niet kennen en begrijpt dus niet dat het artikel niet over de normale elektrische fiets gaat maar over deze nieuwe speed pedelecs.

Juist de (normale) elektrische fiets kan niet harder dan 25 km/u, dat is wettelijk zo geregeld. Met zinnen als "Gemiddelde snelheden boven de 30 km/u zijn voor met elektrische hulpmotoren uitgeruste fietsen zelfs voor kwieke 80-plussers geen enkel probleem meer." wordt de suggestie gewekt dat bezitters van een elektrische fiets oud zijn en "er op los scheuren". Jammer, dat had best wat nauwkeuriger geschreven mogen worden, maar ja, dan wordt het niet zo'n smeuïg verhaal.

Natuurlijk is het goed dat een krant aandacht besteed aan een maatschappelijk probleem zoals de speed pedelecs die nu, door ontbrekende wetgeving, op het fietspad mogen rijden terwijl iedereen aanvoelt dat een voertuig dat harder gaat dan 30 km/u per uur beter niet op het fietspad moet komen. Met de wetgeving van voertuigen die sneller gaan dan een snorfiets, zoals de brommer/scooter, is dat allemaal netjes geregeld. Die moeten tussen de auto's rijden.

Het artikel biedt wel een extra inzicht in de huidige wetgeving. In het artikel wordt door de Nationale Politie antwoord gegeven op vragen hoe hard je op een fietspad mag rijden; "op fietspaden geldt geen maximum snelheid". Maar vooral de volgende uitspraak is interessant "...maar op wegen waarop auto's zijn toegelaten, moeten fietsers zich aan de maximum snelheid houden". Dit houdt in dat je op een woonerf niet sneller mag rijden dan 15 km/u en als je binnen de bebouwde rijdt en een fietspad ontbreekt een maximum snelheid geldt die gelijk aan die voor auto's (dus stapvoets, 30 of 50 km/u). Als je binnen de bebouwde op een fietspad rijdt is deze maximum snelheid weer niet van toepassing.

Dit alles is voor de normale elektrische fietser totaal irrelevant, die rijden maar een fractie sneller dan de normale fietsers. Over de speed pedelec ontwikkeling maken we ons ook geen echte zorgen. De speed pedelec bezitter zal, uitzondering daargelaten, heel goed aanvoelen dat je op een fietspad tussen de fietsers je snelheid moet aanpassen.

Het bovenstaande laat overduidelijk zien dat de wetgeving, uiteraard, altijd achterloopt op nieuwe ontwikkelingen. Dat is niet erg, wetgeving moet zorgvuldig gebeuren en kost daardoor tijd. Laten we trots zijn op de fietsinfrastructuur en goede wetgeving in Nederland. De wet wordt voor deze speed pedelecs in 2017 in Europees verband aangepast. Tot die tijd vertrouwen we op het gezonde verstand van de speed pedelec "fietser".

elektrisch fiets nieuws juli 2014

fiets-van-de-zaak regeling
per 1-1-2015 geen vergoeding meer?

Voorstel Staatssecretaris Wiebes: fiets van de zaak vervalt per 1-1-2015

Staatssecretaris Wiebes van Financiële zaken heeft voorstel gemaakt die een streep zet onder de stimuleringsmaatregel dat werknemers, onder bepaalde condities, fiscaal aantrekkelijk een fiets konden kopen voor het woon-werk verkeer. Naar het zich laat aanzien zal per 1 januari 2015 deze regeling vervallen. De fietsenwinkels zijn boos omdat zo'n twintig procent van hun omzet afhankelijk was van deze "fiets van de zaak regeling".


hulp lekke band met elektrische fiets
hulp bij lekke band onderweg?

Lekke band onderweg met elektrische fiets?

Het zal je maar overkomen, een lekke band onderweg. Teruglopen is geen optie. Zo ook als je ketting er afgelopen is of andere calamiteit. De ANWB of FietsNED kan je onderweg helpen met pech. Wanneer je niet ter plekke geholpen kan worden dan zoeken ze daar een hele passende oplossing voor. Deze is bij de ANWB iets anders dan bij FietsNed. Lees meer over de pech hulp onderweg voor je elektrische fiets.

elektrisch fiets nieuws juni 2014

accu leeg rijden elektrische fiets nadelig?
accu oprijden is dat erg?

Mag je de accu helemaal leeg rijden of is dat juist niet goed?

Veel onzin wordt verkondigd over elektrische fietsaccu's. Dit keer gaan we in op de voor- en nadelen als je de accu totaal leeg rijdt op een wat langere tocht, of na wat kortere tochtjes zonder de accu tussentijds op te laden. Is dat erg, gaat de accu daar stuk van? Of is het juist goed? Lees het hele artikel.


Draadloze elektrische fiets?

Je zal deze elektrische fiets, de shadow ebike, niet snel aantreffen in je lokale fietsenwinkel want deze fiets wordt in Canada door de firma Daymak gemaakt. Daymak claimt men dat ze de eerste elektrische fiets hebben gemaakt zonder draden. Wij denken, een elektrische fiets zonder draden hoe gaat de elektriciteit dan stromen? Het blijkt inderdaad iets genuanceerder te liggen maar desondanks een prachtige prestatie. Normaal lopen langs, of in het frame kabels tussen de accu, motor en bedieningseenheid op het stuur. Niet bij deze "draadloze elektrische fiets". De elektromotor en accu zitten in het voorwiel (vandaar de dichte wielen) en op de accu heeft men niet beknibbeld. Een lithium ion accu van 36 Volt 10 Ah, dus 360 Wh accu heeft men in het wiel "weggewerkt". De aansturing van de motor vindt draadloos plaats vanuit de controller op het stuur. En de rem dan? Ook geen draden? Inderdaad, ook draadloos. Althans de voorrem, wanneer je remt zal de motor als dynamo werken en de fiets afremmen die ook nog eens de accu zal opladen. Je moet wel een beetje lef hebben om op deze draadloze techniek te vertrouwen, maar dat moet je sowieso al hebben wil je op deze zeer opvallende gele ebike rijden. Gelukkig hoef je niet 100% op de techniek te vertrouwen. Een ouderwetse terugtraprem is standaard in het achterwiel aangebracht. Draadloos of niet, opvallen doet hij zeker, aandacht gegarandeerd!


Verslag elektrische fiets-testdag van 1 juni 2014

Veel potentiële kopers van elektrische fietsen hebben gebruik gemaakt van de gratis elektrische fiets testdag. Het zonnetje werkte heerlijk mee en het testparcours was zelfs voorzien van een kunstmatige heuvel. De vele fabrikanten hadden flink uitgepakt en hadden zeer veel elektrische fietsen meegenomen die de bezoekers allemaal op het testparcours mochten testen. Naast de "tenten" van de elektrische fietsfabrikanten had de tent van Fallbrook, de maker van de NuVinci Harmony automatische versnelling veel belangstelling. De workshops "aankoopadvies" waarin de belangrijkste aspecten van de elektrische fiets werden toegelicht trokken een "volle tent". Lees hier het volledige verslag.

elektrisch fiets nieuws mei 2014
provinciehuis den bosch
provinciehuis Den Bosch

Zondag 1 juni elektrische fietstestdag in Den Bosch

Op zondag 1 juni wordt een elektrische fietstestdag georganiseerd. De testdag wordt gehouden op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. Dit is pal naast de A2 afslag 22 (St. Michielsgestel Schijndel). Vijfentwintig verschillende elektrische fietsmerken zullen acte de présence geven die veel verschillende modellen hebben meegenomen die je allemaal kan testen op een speciaal testparcours. De aanvang is tien uur en sluit in de middag om vier uur. Parkeren is eenvoudig bij het tegenoverliggende Provinciehuis. Om 11, 12 en 13u wordt een gratis workshop gegeven hoe je een goede keuze kan maken voor het kopen van een elektrische fiets. Op dezelfde tijdstippen kan je ook een gratis workshop volgen "veilig rijden met een elektrische fiets". De toegang is geheel gratis.


Europese unie subsidieert ontwikkeling elektrische vouwfiets met 1,6 M€

Wanneer het gebruik van fietsen in de Europese unie toe zou nemen zal dit op vele vlakken een positieve uitwerking hebben heeft men moeten denken toen men Bike Intermodal een subsidie verschafte ter grootte van 1,6 miljoen euro. De vouwfiets is opmerkelijk. Een gewicht van 7,5 kg is uniek en dan ook nog eens elektrisch. Daarnaast heeft de fiets geen traditioneel frame maar worden touwen gebruikt uit de zeilwereld.

bike intermodal elektrische vouwfiets in opgevouwen toestand

De afmetingen van de elektrische fiets in gevouwen toestand is maar 50x40x15 cm. Dat is ongeveer gelijk aan een doos waar skates in zitten. Bike intermodal denkt binnenkort een productierijpe fiets klaar te hebben. De prijs van deze elektrische vouwfiets zal rond de vijftienhonderd euro zijn.


Giant start reclame campagne www.fietsvanzelf.nl

Giant is reuze trots op de prijzen die ze heeft gekregen voor de "beste fiets" en benadrukt in radio reclameboodschappen de positieve eigenschappen van Giant Prime E1 +. Daarbij wordt verwezen naar een website fietsvanzelf.nl Die hebben we eens opgezocht, maar wat bleek? Dit is alleen maar een doorverwijzing naar de site van Giant met informatie die allang beschikbaar was. Ennuh... of die fietsen vanzelf rijden? We denken van niet. Dit zijn (nog) elektrische fietsen, daarbij moet je wel degelijk zelf trappen ander kom je geen centimeter vooruit. Wil je echt "vanzelf" rijden dan moet je omkijken naar een snorfiets zoals de Sparta ION SpartaMet of de speed-pedelecs.


rydan dual carbon battery power plan plus oplaadbare batterij
Dubbel carbon (koolstof) accu's de toekomstige accu voor de elektrische fiets?

Ryden dual carbon battery: 3000x opnieuw en 20x sneller opladen met koolstof accu

Het bedrijf Power Japan Plus heeft aangekondigd te beschikken over een nieuwe accutechnologie die ten opzichte van de reguliere Li-Ion accu's een aantal voordelen biedt. Zo kan de accu die men "Ryden dual carbon battery" noemt, tot 3000 keer opgeladen worden waardoor de levensduur met ongeveer een factor twee tot drie toeneemt ten opzichte van de huidige accu's in elektrische fietsen. Daarnaast kan de oplaadtijd twintig keer sneller plaatsvinden, dat is vooral heel prettig voor onderweg om tijdens een korte lunchpauze de accu weer geheel op te laden. Daarnaast claimt men, maar daar zijn we nog wat huiverig voor, dat je de accu tot 100% kan opladen of 0% kan ontladen zonder dat dit schadelijk is voor de accu. Waarschijnlijk is dit marketingtaal want bij alle accutypen tot nu toe is het helemaal ontladen zeer slecht voor de levensduur van de accu.

De accutechnologie is in tegenstelling tot de huidige Lithium accu's niet gebaseerd op exotische materialen die duur en steeds moeilijker verkrijgbaar zijn maar op basis van koolstof. Hierdoor zijn de accu's ook veel groener. Tegen het eind van het jaar zal men de Ryden dual carbon battery in productie nemen. Men start dan met de populaire en veel in elektrische fietsen gebruikte accutype 18650. Die 18650 is een aanduiding van de afmetingen van een bepaald type batterij/accu net zoals we dat kennen van de AA of AAA batterij.

Steeds meer s-pedelecs

De wegdienst voor wegverkeer heeft in het begin van dit jaar een grote toename gezien van het registreren van s-pedelecs (speed-pedelecs) ook wel high-speed ebikes genoemd. Dit zijn elektrische fietsen die veel harder kunnen en mogen dan 25 km/u. Voor deze s-pedelecs is wel een verzekering, een kentekenplaatje, bromfiets rijbewijs, en helm verplicht. De Sparta Ion E-speed van is een voorbeeld van een elektrische fiets die snelheden tot 40 km/u kan bereiken. Deze elektrische fietsen zijn in trek bij forenzen die niet zover van hun werk wonen maar net te ver om dit met een normale elektrische fiets af te leggen die in de praktijk niet veel sneller zal gaan dan 23-24 km/u.

elektrisch fiets nieuws april 2014
pegasus ravenna nue winnaar van de telegraaf elektrische fietstest 2014
Pegasus Ravenna NuE

Telegraaf elektrische fietsentest 2014

De Telegraaf test samen de consumentenbond, de fietsersbond, Nederlandse fiets uni en FiesNED, ieder jaar vele elektrische fietsen en selecteert de beste modellen. De elektrische fiets is echt doorgedrongen tot de Nederlandse fietscultuur en het gebruik van de middenmotor heeft een enorme vlucht genomen. In de elektrische fietsentest werden 55 modellen bekeken en in verschillende prijsklassen ingedeeld. In de klasse boven de 2500 euro kwam de Pegasus Ravenna NuE als beste uit de bus. In de categorie 2000 tot 2500 euro werd de grootste pluim gegeven aan de Kalkhoff Tasman city impuls 8. Bij de elektrische fietsen tot 2000 euro kreeg Batavus de hoogste prijs uitgereikt voor de Batavus Monaco Ego.

shimano steps middenmotor
Shimano Steps middenmotor

Shimano laat dealers kennismaken met Steps middenmotor

We schreven afgelopen december dat Shimano de elektrische fietsenmarkt betreedt met een middenmotor. Inmiddels hebben de Shimano service center dealers dit nieuwe elektromotor concept aan de tand mogen voelen. Shimano had een fiets meegenomen met hun nieuwe Steps motor daarin. De dealers waren duidelijk in hun nopjes en prezen vooral de geringe geluidsproductie die duidelijk stiller was dan de Bosch middenmotoren maar ook het elektronisch schakelen. Want met Steps levert Shimano een compleet concept van onderdelen die een fietsfabrikant kan toepassen. Zo bevat dit steps concept ook een Di2 versnellingsnaaf die elektrisch geschakeld wordt. Doordat alle onderdelen bij elkaar horen zijn deze optimaal op elkaar afgestemd. Zo zal tijdens het schakelen de motor iets vermogen verminderen om het schakelen soepeler te laten verlopen en zonder al te veel slijtage.

Shimano gaat zelf geen elektrische fietsen bouwen maar levert dit complete elektrische fiets concept, waaronder elektromotor, accu, motormanagement, display/bedieningseenheid, tandwielen, ketting en versnelling aan fietsfabrikanten. Of fabrikanten van elektrische fietsen al interesse hebben getoond en wanneer de eerste elektrische fietsen op de markt zullen verschijnen is nog niet bekend gemaakt.

elektrisch fiets nieuws maart 2014
batavus ventoux easy
Batavus Ventoux Easy

Batavus geef jaar fietsverzekering op Ventoux Easy

Batavus geeft van 4 tot en met 31 maart 2014 een jaar gratis fietsverzekering op de Ventoux Easy. Deze actie doet Batavus samen met ANWB en Unigarant. Een klein addertje onder het gras: dit jaar gratis fietsverzekering krijg je als je fietsverzekering afsluit van drie jaar. In dat geval hoef je in de actieperiode maar twee jaar te betalen.

red dot design award 2014

Red Dot Award voor Qwic

Qwic heeft de internationale Red Dot Award 2014 gewonnen. Dit is een prestigieuze prijs voor goede en doordachte designs. Qwic kreeg deze prijs in de categorie Outdoor, Leisure & Sports voor haar elektrische fiets model Qwic A2.1 Deze ebike heeft als rond het stuur geen zichtbare kabels en daarnaast een automatische tweetraps versnelling.

elektrisch fiets nieuws februari 2014
batavus tierra e-go
Batavus Tierra E-go

Vijf jaar garantie op Batavus Tierra E-go

Batavus biedt bij aankoop van de Ventoux Easy drie jaar extra garantie. Dus naast de standaard twee jaar garantie komen daar nog eens drie jaar bij. De actie loopt van 15 februari tot en met 31 augustus 2014. Opmerkelijk: de garantie kan overgedragen worden bij verkoop van de elektrische fiets.

sparta ion rxs+
Sparta ION RXS+

Sparta ION RXS+ elektrische fiets van het jaar 2014

Sparta is in haar nopjes. Zij meldt met trots op haar website dat haar ION RXS+ verkozen is tot elektrische fiets van het jaar 2014 en deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen tijdens de jaarlijkse uitreiking op de RAI Fiets awards.

gazelle orange plus innergy
Gazelle orange plus innergy

Gazelle "ik geef hem niet meer terug garantie"

Gazelle heeft tot 31 mei 2014 een actie "ik geen hem niet meer terug garantie". Deze actie geldt voor alle Innergy en Ultimate modellen. Het woordje "garantie" lijkt ons op het verkeerde been te zetten. We denken dat Gazelle een extra garantie geeft. Maar na bestudering van de actie blijkt dat we het moeten interpreteren als "Gazelle is zo overtuigd van haar elektrische fietsen dat als je deze fiets probeert, dan garanderen ze dat je hem zo lekker vindt fietsen dat je hem niet meer wil teruggeven". Nou fraai, daar hebben we wat aan, een garantie in het voordeel van de fabrikant. O, wacht even, Gazelle doet toch nog een duit in het zakje. Je krijgt op de Innergy en Ultimate modellen een accu met een grotere capaciteit zonder bij te betalen waardoor de actieradius dus toeneemt. Koop je een fiets met een brons accu, dan krijg je de zilver accu, koop je de zilver accu dan krijg je de goud accu. Besparing: 100 Euro. Je krijgt ook nog een gratis insteekslot, alleen moet je daarvoor thuis eerst een online formulier invullen en dan het slot twee weken later ophalen bij de fietsenwinkel. Wat een gedoe zeg.

elektrisch fiets nieuws januari 2014
gazelle middenmotor impulse derby cycle
nieuwe middenmotor van Gazelle

Gazelle introduceert nieuwe middenmotor modellen Impulse EM C7, EM C7+ en EM C8

Gazelle die al een aantal elektrische fietsen aanbood met een middenmotor, tot nu toe van Bosch, heeft drie nieuwe modellen uitgebracht. Alle drie zijn voorzien van een eigen ontwikkelde middenmotor. Feitelijk is dit gedaan door een dochterbedrijf van Gazelle, Derby cycle. Derby cycle levert een compleet elektrisch systeem aan gebaseerd op de elektromotoren van Panasonic en levert dit onder andere aan Kalkhof. Op basis van die kennis heeft men een eigen ontwikkeling gestart en levert nu een compleet eigen oplossing. Deze is nu terug te vinden in de modellen Impulse EM C7, de Impulse EM C7+ en de Impulse EM C8. Deze elektrische fietsen hebben een advies prijs gekregen van 2099, 2299 en 2599. Opvallend is de accucapaciteit die standaard wordt meegeleverd. Die heeft een indrukwekkende waarde van 540 Wh. Daar zijn dus zeer grote afstanden mee te overbruggen. Of, als geen grote afstanden worden gemaakt leidt deze grote accu capaciteit tot een zeer lange levensduur. De accu is in de fiets maar ook los oplaadbaar.

pegasus ravenna 8

Pegasus Ravenna 8

Nieuwe testrapporten

We hebben testrapporten toegevoegd van de Pegasus Ravenna 8, de Pegasus Ravenna Nu-E, en de Pegasus Siena. Al deze nieuwe Peagsus modellen zijn uitgevoerd met de Bosch Active line middenmotor die Bosch in 2013 heeft geïntroduceerd. De Ravenna Nu-E valt op doordat deze uitgevoerd is met een traploze versnelling waarbij je zelf de (ideale) trapfrequentie kan instellen. Tevens zijn de testrapporten toegevoegd van de Qwic D9.1, de Qwic N7.1 en de Qwic A2.1 deze laatste is een "urban" fiets en speciaal gemaakt voor gebruik in de stad en beschikt over een SRAM Automatix 2 versnelling. Dit is een automatische versnelling met twee standen. Bij een snelheid rond de 15 km/u schakelt deze automatisch over naar een iets zwaarder versnelling, omdat dit automatisch gebeurd is een versnellingskabel en bediening afwezig.

gelukkig nieuwjaar 2014

Gelukkig nieuw jaar

Alle medewerkers van elektrischefietsenkiezen.nl wensen je een heel goed en gelukkig 2014 met veel mooie en zorgeloze fietstochten en prachtig fietsweer.Verder lezen

Meer nieuwsartikelen tref je aan in het nieuws archief.

nieuws

home­ >nieuws

Cookies Wij plaatsten alleen functionele, dus geen persoonsgebonden, cookies. De advertenties zijn "niet gepersonaliseerde advertenties". De AVG stelt dan dat toestemming vragen niet noodzakelijk is allen je te informeren.

ik heb het gelezen