Hulp bij lekke band of pech onderweg?

hulp lekke band met elektrische fiets

Niet vervelender dan onderweg een lekke band krijgen. Wie kan je dan helpen? Als je elektromotor uitvalt en zelf naar huis moet fietsen is vervelend maar is nog te doen. Maar met een lekke band wil je niet met je elektrische fiets naar huis lopen. De ANWB en FietsNED bieden hulp bij pech onderweg met elektrische fietsen.

ANWB - fietsenwacht

De ANWB gaat met de "wegenwacht fiets service" terug naar haar wortels. De W van wielrijdersbond geeft men vorm door de elektrische fietsenbezitters voor ongeveer 30 euro per jaar een service aan te bieden voor pech onderweg. Een lekke band, ketting er af, rem defect, spaken defect geraakt? Verzin het maar, de ANWB staat paraat en biedt je ondersteuning in heel Nederland. Deze ondersteuning is 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Wanneer de fietswacht niet het probleem ter plekke kan oplossen brengt men je naar de bestemming of naar de dichtstbijzijnde fietsenmaker. De fiets service is niet fiets maar persoonsgebonden. Rij je op een andere fiets en krijg je een lekke band? Geen probleem, één belletje en de ANWB komt langs.

FietsNED pechpas

FietsNED biedt service aan voor pech onderweg. De servicetijden zijn iets beperkter dan de ANWB. Men beidt ondersteuning op werkdagen van 8-21u en in het weekeinde van 9-21u. Wanneer je gebruik wil maken van FietsNED moet je een pechpas kopen. Dit kost zo'n 33 euro per jaar en is persoonsgebonden. Wanneer je samen onderweg bent wordt ook je partner eventueel teruggebracht indien de elektrische fiets niet ter plekke gerepareerd kan worden.

FietsNED lijkt wat duurder dan ANWB maar schijn bedriegt (een beetje). Wil je van de fietsenwacht gebruik maken dan moet je ook lid zijn van de ANWB. Ben je dat niet dan komt daar nog eens zo'n 17 euro per jaar bij, samen dus zo'n 47 euro per jaar. Dan is FietsNED dus goedkoper.


nieuws

home­